patreon.com/adoptionspodden

patreon.com/adoptionspodden

Stödj Adoptionspodden - patreon.com/adoptionspodden

 

Patreon

Besök vår sida på patreon.com för att stödja Adoptionspodden och vår kommande dokumentär - De stulna barnen - Efter snart 4 månader med Adoptionspodden inser vi att vi är i behov av en Patreon-hemsida. Där du som lyssnare kan lämna ett bidrag som hjälper oss hålla Adoptionspodden igång. En podcast om adoption kräver mycket tid och energi. Vi har valt att släppa våra avsnitt som hela avsnitt där vi försöker att klippa så lite som möjligt. För oss är det viktigt att få fram vad vi egentligen tycker. Spontana tankar och svar.

Podcastdokumentären De stulna barnen - Adoptionspodden

I skrivande stund arbetar vi hårt på dokumentären De stulna barnen. Den handlar om en stor del av de 2200 barn som togs från Chile till Sverige under 70-80-90-talet. I Chile pågår en rättslig undersökning av 673 av de barn som togs illegalt från Chile för att adopteras “lagligt” i Sverige.  
Clas Lindholm är en ordförande för föreningen Chileadoption. ”Jag har alltid fått höra att min biologiska mamma övergav mig på en busshållplats, men nu vet jag att det inte stämmer”, säger han. Hans mamma blev lurad att lämna honom och blev sen fängslad. Men nu kräver Clas Lindholm alla korten på bordet. När journalister på den chilenska tv-kanalen Chilevision gjorde en granskning (i samarbete med SVT) av de misstänkta illegala adoptionerna kunde de därför bevisa att det var den svenska föreningen Adoptionscentrum som förmedlat samtliga. – De hade ett nätverk av socialarbetare, domare och en svensk kvinna på plats nere i Chile som sökte upp utsatta mammor vars barn hon kunde adoptera bort. Men för att kunna föra ut barnen ur landet så fick den svenska kvinnan därför ”tillfällig vårdnad” om dem och kunde på så sätt komma förbi tullar och migrationskontroll. Kvinnan är i 80-årsåldern idag. Hon bor fortfarande i Chile och är en av de misstänkta i adoptionsutredningen tillsammans med domare, socialarbetare och andra myndighetspersoner som ingick i nätverket, säger Clas Lindholm. http://chileadoption.se/  
    https://adoptionspodden.se/  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *