Vad är det som gör att vi vill ta livet av oss?

Vad är det som gör att vi vill ta livet av oss?

Vad är det som gör att vi vill ta livet av oss?

Äntligen är Nitya frisk och besöker oss. Är det någon som har koll på trauma är det Nitya! 

Nitya har läst på om vad som händer första tiden efter att ett barn har blivit fött. 

I 9 månader är vår mamma gravid och bär på oss. Vi får näring från henne och lyssnar på hennes hjärtslag. 
Vi är därför en produkt mer av henne än vår pappa. 
Men ändå tas i inte vår biologiska mamma med tillräckligt i diskussionen kring adoption. Och det som är viktigast för oss adopterade, vår förlust av henne. Men många av oss vet inte om vår mamma lever eller är död. 

Narrativet har därför sedan ankomst till Sverige varit att hon lämnade bort oss.
Men i och med skandalen med de stulna barnen från Chile är det många som nu undrar om allt har gått till som det ska. 

Trauma

Jag fick tidigt problem med skola och dagis där jag blev retad för att jag hade svart hår och bruna ögon. Istället för att min mamma försökte hjälpa mig så blev det skolans och dagiset uppgift att försöka hitta vad det var för fel på mig.Och det fortsatte i hela mitt liv att olika kurator och psykologer försökte vända ut och in på mig för felet måste ligga hos mig inte att skolan brast i sitt sätt att ta tag i mobbning eller hur det skulle hantera någon som mig.

Jag var ett trasigt barn med trauma på grund av att ha varit på barnhem i Chile vid 2 års ålder hamnar jag där tills jag blev adopterad vid 4,5 års ålder 1977 i April.I hela mitt liv har jag accepterat att mina föräldrar var fattiga ,unga eller helt enkelt bara inte ville ha mig.Dessa känslor har jag burit i hela mitt liv.

Adoption

Jag tror att om jag hade haft en bra adoption skulle min historia vara annorlunda.Det tog lång tid att våga och orka att få mina papper och mycket bråk med min adoptant som tycker att adoptionen bara angick henne för jag var ett barn och barn ska inte kräva dem. Fortfarande har jag inte fått alla papper eller mitt pass som jag hade med mig. Har heller inget stöd av min släkt eller mamma för att få veta min bakgrund.Det enda jag vill är att få se mitt land och någon släkt för att kunna läka i mitt hjärta och själ.” Maria Ema Espinoza från Valdivia Chile ,född 1972

Effekterna av det diskuterar Nitya.

Kontakta oss gärna på Instagram – Adoptionspodden

Lyssna på avsnittet:

Vad är det som gör att vi vill ta livet av oss?

Adoption är neokolonialism och white saviorism. 
Ta ett icke-vitt barn (oftast sker adoption av icke-vita barn) från sin
naturliga miljö och skicka det till rika och vita väst för uppfostran.


Om adoption är så bra för barnen, varför adopteras så få barn inom Sverige?
(de adoptioner som sker inom Sverige är oftast en styvförälder som adopterar sin maka/make/sambos barn)
Och varför adopteras inga barn från väst till Afrika, Asien, Sydamerika?(om du inte visste det så finns det rika människor och platser i/på dessa kontinenter)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *