Karin: Vi är tacksamma att hon kom till oss!

Karin Werholt Adoptis.se

Karin Werholt - Adoptis

Karin Werholt som driver Adoptis.se besöker Adoptionspodden.
V diskuterar kring hur det är att adoptera idag och rasism/sexism som adopterade i alla åldrar möter idag. 

Adoptis hemsida

Taget från Adoptis hemsida:

Adoptis familjestöd

Familjestödet finns till för dig som förälder om du vill ha stöd i ditt föräldraskap. T ex när familjelivet känns svårt, eller när du vill bolla dina tankar med någon om vardagens utmaningar. Du är kanske blivande förälder eller nyligen hemkommen med ditt barn. Och funderar på hur du ska göra när tipsen från omgivningen inte känns helt rätt för en adoptivfamilj. Du kanske känner dig orolig för hur ditt barn utvecklas eller hur det fungerar i olika situationer. Har du tankar som “ska det vara så här”?

Men att oroa sig kan ta mycket energi från dig som förälder - energi som ditt barn behöver av dig när ni är tillsammans. Därför hör oro ofta ihop med föräldraskapet men blir det för mycket kan det bli mer oroligt än roligt. Mitt i det svåra finns det därför alltid sådant som fungerar bra och som man kan glädja sig åt och känna sig tillfreds med. Men om det känns jobbigt och krävande att vara förälder då kan det samtidigt vara så att just nu utvecklas ditt barn mycket och/eller bearbetar en sorg eller andra upplevelser.

På Adoptis har jag arbetat med familjestöd under snart tio år och är själv adoptivförälder. Jag har därför träffat många adoptivfamiljer i mitt arbete på förskola och på föräldrautbildningar. Jag har under åren hjälpt, stöttat och gett råd åt adoptivföräldrar i olika faser i familjelivet.

Du är därför varmt välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Men det spelar inte så stor roll var du bor i landet - vi  kan ha kontakt via telefon, mail eller Skype.

Blivande adoptivföräldrar

Om du är blivande adoptivförälder och har fått barnbesked så kanske du vill prata med någon om den förestående resan och mötet med ditt barn. Ett samtal som kan utgå från dina tankar och känslor inför att bli förälder. Kanske du funderar på den information du fått. Om barnet och hur du bäst kan förbereda dig och vad barnet kan tänkas behöva under resan och efter hemkomst. I “föräldraskap genom adoption” finns i kapitel åtta förslag på vad ett samtal kan innehålla.

Vill du veta mer om de förberedande samtal som Adoptis kan erbjuda så är du välkommen att kontakta mig.

Kontaktformulär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *